Eduard KučeraZdroj: Domažlická nemocniceGynekologicko-porodnické oddělení po pouhých dvou a půl měsících opustil primář Doc. MUDr. Eduard Kučera, CSc. Důvodem jeho odchodu jsou náhlé rodinné důvody.

„Vedení nemocnice jeho důvod akceptovalo a po dohodě lékaře uvolnilo k 8. září,“ uvedl mluvčí nemocnice Jiří Kokoška. „Ač bylo působení docenta Kučery v nemocnici jen krátkodobé, děkujeme mu za odvedenou práci a přejeme hodně zdaru,“ dodal s tím, že gynekologická i porodnická část oddělení i nadále poskytuje plné spektrum péče.

Vedením oddělení je nyní pověřena MUDr. Barbora Hrušková, která na oddělení dlouhodobě působí jako sekundární lékař. Kromě kmenových lékařů oddělení a externích gynekologů z Domažlicka bude nově oddělení personálně spolupracovat i s gynekologicko-porodnickým oddělením Stodské nemocnice, včetně prim. MUDr. Jakuba Macha.

„Na pozici primáře Domažlické nemocnice budeme hledat vhodného kandidáta. Uvítáme ale i zájemce o pozice sekundárních lékařů včetně absolventů. Pro gynekology i jiné lékaře a další zdravotnický personál máme připravené zajímavé nabídky,“ dodal na závěr Kokoška.

Ke konci června Domažlickou nemocnici opustil primář gynekologicko-porodnického oddělení MUDr. Ladislav Hamadej, který tam působil od roku 2008. Docent Kučera po něm převzal primariát prvního července. Docent Eduard Kučera působil v minulosti především v Praze, mimo jiné v Ústavu pro péči o matku a dítě v Podolí a rovněž v ambulantní sféře. Nabídku pracovat v Domažlicích přijal letos na jaře mimo jiné i proto, že z domažlického okresu pochází jeho rodina.

Vzpomínkové setkání u pomníku Všerubské kameny.
Ve Všerubech se vzpomínalo na ty, kteří pomáhali při cestě do svobodného světa