Oficiálně se otevře i rozhledna a nová naučná stezka k Černému jezeru „Datlíkova stezka“. Zaměstnanci Ski&Bike Špičák v těchto dnech dokončili její značení, aby se po ní v pátek mohli vydat první pěší turisté (cyklisté tam nesmí).

Trať k tomuto ledovcovému jezeru (k Čertovu se lidé dostanou pro změnu „Po stopách zajíce“) je dlouhá 4 kilometry a kopíruje linii státní hranice bývalého Československa v dobách, kdy nás od tehdejší svobodné Evropy oddělovaly ostnaté dráty.

„Vzpomínky na historii „železné opony“ v roce 100. výročí vzniku naší republiky doplní otázky a kvízy pro děti v doprovodu datlíka tříprstého. Všechny obrázky (kvízy) s informacemi jsou na Datlíkově stezce též opatřeny QR kódy, takže po nahrání do mobilů či tabletů se lidé dozví ještě více podrobnějších informací než jen ty uvedené přímo na místě,“ informoval za Ski&Bike Špičák Karel Samec a dodal, že další novinkou pro bikery je letos nové nafukovací doskočiště (Bag Jump“ nebo též „Big Air Bag“) pro trénink skoků.

„ První dva červnové víkendy nás navštívilo zhruba 2000 lidí (bikerů a pěších turistů), což je obvyklá návštěva v těchto prvních dnech letního provozu,“ uvedl provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Ilustrační foto.
Kašperskohorští policisté hledají parohy