Hlavní hvězdou byla skupina Arakain s Lucií Bílou, která měla u diváků úspěch. Kromě nich se tam vystřídali například Horkýže Slíže, Richard Müller, Rybičky 48, Vypsaná fixa, No Name, Sto zvířat, Anna K, Xindl X, Mandrage a další. Exkluzivně tam vystoupil i Tomáš Klus, který si koncert užil.

Dokonce šel zpívat mezi diváky a od jednoho z nich dostal dárek, na oplátku mu Klus na krk pověsil svůj přívěšek. Což si vysloužilo velký potlesk. „Dostávám od fanoušků dárky a snažím se jim je i dávat. Je hezké, když výměna probíhá vzájemně, když to není jednostranné. Atmosféra byla skvělá a já jsem z toho úplně nadšený. Měl jsem kusí kůži po celém těle,“ řekl Klus po koncertě.

Další možnost, kde ho budou moci fanoušci slyšet, bude 6. října v kulturním domě v Klatovech v rámci turné Recyklus. „Diváci se mohou těšit na ještě lepší turné, než doposud bylo. Bude světelnější a písničkovější,“ pozval Klus, který na Klatovsko jezdí často za svými přáteli.

Klus po koncertě vystoupil ještě jednou, a to společně s dalšími zpěváky, kteří se rozhodli podpořit skupinu Wohnout. Ta musela kvůli dopravní nehodě, při které se členové zranili, vystoupit v menším složení. A nebylo to jednoduché. „Bylo to hodně těžké. Jsme zranění, brácha je na tom nejhůř, takže jsme ho nechali doma, protože by to nedal. Ostatní máme naražená žebra a různé pohmožděniny, což hodně bolelo při hraní. Nejhorší to bylo při zpívání. Mnohdy jsem ani nevnímal atmosféru, protože to dost bolelo a museli jsme se soustředit i na to, abychom vše odehráli. většinu zpívá brácha a tak jsme to teď museli nějak zvládnout. Nejtěžší bylo se naučit texty, hra na kytaru se dala nějak zvládnout, když to člověk zná,“ přiznal po náročném koncertě Jan Homola.

Prý přemýšleli i o tom, že by koncert zrušili. „Nakonec jsme se dohodli, že nás sice všechno bolí, ale jsme schopni to odehrát a bylo nám líto koncert zrušit,“ dodal Homola.

O závěr festivalu se postarali Mig 21.

O víkendu v Anníně slavili pouť.
FOTO, VIDEO: Sklářská pouť v Anníně přilákala stovky lidí