Celá sázka začala kritikou opozice na odhad daňových příjmů, tvrdili, že je vedení kraje úmyslně podhodnocuje. „Nebál bych se částky o padesát milionů vyšší," prohlásil Šneberger před schválením rozpočtu. Hejtman Chovanec oponoval, že v minulých letech se ani jednou nenaplnil odhad Ministerstva financí, na nějž se ODS odvolávala. „Pojďme se vsadit, že se znovu netrefili,"vyzval Chovanec.

A bývalý primátor Plzně a exsenátor Jiří Šneberger, který je dnes předsedou dozorčí rady společnosti Mero (Mezinárodní ropovody), ho vzal za slovo. „Vsázím váš plat a mou odměnu zastupitele," pobavil přítomné. Proti osmdesáti tisícům, které Milan Chovanec z Krajského úřadu dostává, totiž vsadil jen přibližně tři a půl tisíce. Po krátkých dohadech ale slíbil svou sázku dorovnat právě do výše hejtmanova platu.

Chovanec tvrdí, že Plzeňský kraj v roce 2013 získá z daní 3,35 miliardy korun, Šneberger tipuje 3,4 miliardy. A vyhrává ten, jehož odhad bude skutečnosti blíž.
Na závěr zbývalo už jen určit, co s vyhranými penězi. „Kdo prohraje, dá peníze, kro vyhraje, určí, na kterou charitu je použijeme," navrhl Chovanec. Některá plzeňská dobročinná společnost se tedy koncem příštího roku poměje.