„Na prezidiu, kde budu působit na Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování, chci zúročit svoje dosavadní zkušenosti. Policejnímu prezidentovi chci pomoci naplnit jeho vize a být na prezidiu právoplatným členem,“ řekl Deníku Krákora. Dodal, že se mu neodchází lehce, neboť v Plzni byl výborný kolektiv.

Kdo bude jeho nástupcem, zatím není jasné. V kuloárech se hovoří o tom, že by to mohl být současný náměstek policejního prezidenta Jaroslav Vild, který již v západních Čechách v minulosti působil. Krákora ale odmítl jméno svého nástupce komentovat a vstřícnější není ani Policejní prezidium. „Veškeré plánované personální změny ve vedení policie zveřejníme v tiskové zprávě v průběhu měsíce června,“ reagoval na otázky Deníku mluvčí David Schön.

Švejk restaurant na Rozvadově otevře v sobotu. Výčepní pult připravovala v pátek Kristýna Kapusňáková.
Hranice se otevřely, příhraničí ožívá

Klatovský rodák Pavel Krákora nastoupil k bezpečnostním sborům 1. prosince 1990, a to jako voják z povolání, kdy hlídal státní hranice. V srpnu 1991 se stal policistou. Nejprve sloužil na oddělení pohraniční policie Pod Ostrým v obci Hamry v Klatovy, poté vystřídal několik funkcí na okresním ředitelství v Klatovech. Od 1. října 2010 byl ředitelem Městského ředitelství policie Plzeň a 1. dubna 2016 byl jmenován krajským ředitelem v Plzni. Zde ho vyšetřoval GIBS, údajně pro nevhodné chování ke kolegyním, ale vyšetřování neprokázalo, že by se čehokoli dopustil.