Podle obžaloby měl Jan Č. (37) z Holýšova na Domažlicku opakovaně znásilnit dceru své bývalé družky. Třináctiletou dívku měl také osahávat a pořizovat její nahé fotografie. Za trestné činy znásilnění, sexuálního nátlaku a zneužití dítěte k výrobě pornografie mu u Krajského soudu v Plzni hrozí až dvanáct let za mřížemi.

Obžalovaný v pátek u soudu odmítl vypovídat s tím, že se odvolává na své předchozí výpovědi učiněné na policii a Okresním soudu v Domažlicích. Ty v soudní síni zazněly z úst předsedy senátu Martina Kantora. „S dívkou jsem nespal, nefotil jsem jí, nehladil ani nelíbal. Celé je to útok její matky a mé bývalé družky, která se mě snaží pošpinit, abych přišel o právo na opatrovnictví syna, kterého spolu máme,“ stálo ve výpovědi.

Jan Č. dále tvrdil, že dívčiny fotky, které měl mít v telefonu, nepořídil on. „Telefon jsem měl nezabezpečený heslem a často jsem ho nechával doma. Každý k němu měl přístup,“ četl Kantor z výpovědi obžalovaného.

Ilustrační foto.
Pro pivo dvakrát přelezl mříž

Muž dále vypovídal o chování dívky, kterou měl znásilnit. Podle něj byla problémová ve škole, neposlouchala doma, lhala a údajně často navštěvovala starší muže, od kterých si měla nosit dárky a peníze. Podle obžalovaného měla dokonce jeho s družkou špehovat při pohlavním styku.

Podle posudku z oblasti psychiatrie netrpí obžalovaný žádnou sexuální deviací ani duševní chorobou. Jedna z mála věcí, která mu hraje do karet je, že sperma v autě, ve kterém měl podle obžaloby dívku dvakrát znásilnit, nepatřilo jemu. Podle gynekologického vyšetření ale třináctiletá dívka není panna.

Navzdory snaze obhajoby nařídil předseda senátu pokračování vazby. „Existuje důvodné podezření, že se skutek mohl stát. Obžalovaný by mohl opakovat trestnou činnost nebo kontaktovat dívku či její matku,“ rozhodl Kantor. Soud bude pokračovat v únoru výslechy svědků.

Dopravní nehoda u Šťáhlav na Plzeňsku.
Pozor na silnicích. V kraji zkomplikovala dopravu řada nehod