Všechna tři podlaží byla těsně před Vánocemi vybavena křesly a pohovkami z červené kůže a také stolky i barovými židlemi. Ředitel Martin Otava z Divadla J. K. Tyla (DJKT) v Plzni, které budovu Nového divadla spravuje, uvedl, že nový nábytek byl vyroben na míru a navrhl ho architekt Vladimír Kružík, jenž se podílel na návrhu a výstavbě divadelní budovy.

„Nové vybavení stálo tři miliony sedm set osmdesát tisíc korun,“ informovala Kateřina Königová, ekonomická náměstkyně DJKT. Dodala, že město Plzeň divadlu poskytlo dvoumilionový investiční příspěvek. Tím další investice do vybavení budovy, jež byla otevřena v roce 2014, nekončí. Už na přelomu ledna a února bude Nové divadlo vybaveno i novou oponou. „Původní černá opona spadla v září minulého roku. Ta, která ji nahradí, bude oproti ní v barvě světlého dřeva,“ informuje Martin Otava.

Další úpravy jsou naplánovány na divadelní prázdniny, kdy mají být nově nasvíceny stěny v hledišti a také schody v sále tak, aby se po nich diváci mohli bezpečně pohybovat i ve chvíli, kdy je v sále tma. A tak, aby zároveň světlo nerušilo herce na jevišti ani ostatní diváky.

Ředitel Martin Otava uvádí, že všechny úpravy mají zpříjemnit prostory nové betonové budovy. Netají, že diváci mu občas píší, že Nové divadlo je nehostinné.

Výstava Na plzeňské paletě - Jana Roštíková a Marek Roštík
Palety pro manětínské varhany