Na Plzeňsku jsou to namátkou Gambrinus den, Pivní slavnosti v Nepomuku a ani s koncem léta nabídka festivalů neslábne. Včera v Plzni v městské části Lochotín odstartoval Raven fest, který potrvá do dnešních 20 hodin.

„Můžete se těšit na pestrou nabídku našich piv, na festivalové pivo, které nikde jinde nekoupíte, nebo na prohlídky pivovaru s degustací zdarma,“ zvou pořadatelé na facebookových stránkách.

Na Tachovsku jsou největší událostí slavnosti v rodinném pivovaru Chodovar v Chodové Plané. Konají se vždy třetí sobotu v srpnu s hudebním programem v pivovarské zahradě.

Další akcí inspirovanou českým národním nápojem je Den piva. Uskuteční se 21. září v Boru a 29. září ve Stříbře. „Výtěžek bude věnován pětileté nemocné dívce ze Starého Sedliště,” uvedl organizátor Lukáš Kuběnka.

Asi největší pivní slavnosti na Klatovsku se konají počátkem června v Klatovech. „Každoročně máme přes dvě desítky druhů piv známých i lokálních pivovarů. Lidé tak mohou ochutnat klasiku a různé speciály. Kromě piva máme i pestrou nabídku jídla a pro děti jsou k dispozici atrakce. Připraveno je také posezení ve stanech,“ řekl pořadatel pivních slavností v Klatovech Vlastimil Lagron. Pivaři si mohou na oblíbeném moku pochutnávat dva dny. Kromě toho je součástí i kulturní program, kde vystupují dechové skupiny i rockové kapely. Během dvou dnů se tam vystřídají tisíce lidí. (maš, lou, jk)

V noci došlo k samovolnému zřícení neobydleného domu v Plzni.
Strašný hluk a panika. Takové je zřícení domu