Nad hlavami tisíců lidí, kteří o víkendu dorazili na plaské letiště, prosvištěly gripeny. Trojice králů nebes se ještě dvakrát na chvilku vrátila. Pak oblaka patřila Petru Handlíkovi, který pilotoval historický dvouplošník Polikarpov Po-2 Kukuruznik. Více o dvouplošníku i jeho majiteli se dočtete v pondělním Plzeňském deníku.

Po něm svůj um předvedl Jiří Pospíšil, jehož akrobatické vystoupení na kluzáku sledovali lidé se zatajeným dechem. „Vůbec jsem nemohhl věřit tomu, jak ladně a zároveň rychle se stroj pohybuje. Tahle část programu se mi líbila úplně nejvíc," zhodnotil třináctiletý Adam Breitschneidre. Na severní Plzeňsko dorazil se svými rodiči a svou sestrou z Litvínova. 

Silný potlesk sklidili nejenom parašutisté, kteří se jeden po druhém s lehkostí snášeli na letištní plochu, ale rovněž  formace tří německých dvouplošníku Bücker Bu-131. Velké pozornosti se těšilo i celodřevěné československé letadlo Avia BH-1 z roku 1920.

Po přeletu legendární stíhačky MiG 15-UTI, jež v minulosti sídlila na letišti v Líních se bouřlivých ovací  dočkal vicemistr světa Red Bull Air Race v akrobacii Martin Šonka. Zdálo se, že jeho působivé nebeské kousky chvilkami popírají fyzikální zákony.

Instalace nových pylonů památníku Díky, Ameriko!
Památník měl být Vítězným obloukem, říká architekt Soukup