V kongresovém sále Hotelu Cristal Palace vystoupil Václav Neckář se svou skupinou a smyčcovým kvartetem. Celou akci moderoval herec Petr Batěk. Zazněly zde některé nestárnoucí hity jako je Stín Katedrál, Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě, Lékořice, Kdo vchází do tvých snů má lásko, ale i celá řada nejnovějších písní, Půlnoční či Andělé strážní. Podmanivá hudba, oduševnělé texty a zpěvákova životní síla, rozplakala mnohé v publiku. Diváci vyjadřovali jubilantovi poctu aplausem ve stoje. Mnozí přitom zavzpomínali na svá mladá léta a o to byl prožitek zúčastněných emotivnější. Místostarosta Mariánských Lázní Luděk Nosek při blahopřání zavzpomínal na Václavovo koncert, kterého se účastnil před třiceti lety v hotelu Lunapark. Příjemná koncertní atmosféra se linula celým večerem a vygradovala při autogramiádě, na kterou lidé stáli dlouhou frontu, fotili se se zpěvákem a nechtělo se jim odejít.

Zdroj: Vimeo


Koncert sledovaly tři stovky diváků uvnitř sálu a dalších zhruba dvě stě lidí zhlédlo přímý přenos na obří obrazovce před hotelem. Vystoupení mělo také charitativní rozměr. Finanční výtěžek z koncertu organizátoři věnovali na podporu Ladislava Jezdinského, hendikepovaného chlapce, jehož příběh znají téměř celé Mariánské Lázně a dále pak Hasičskému záchrannému sboru Karlovarského kraje stanici Mariánské Lázně. Sponzorský dar přebíral velitel stanice Martin Gaier společně s kolegy, kteří ho přišli podpořit na jeviště. Společně se rozhodli obnos věnovat do fondu Nadace policistů a hasičů, jenž je určen pro rodinné příslušníky policistů a hasičů, kteří zahynuli při výkonu služby. Diváci toto gesto odměnili velikým potleskem.

Celý večer byl zaručeně v režii Dr.Dam Di Dam a jeho Bacilů. Oficiální část koncertu skončila ohňostrojem na počest zpěváka. Pro Václava Neckáře byla připravena oslava jeho životního jubilea - pětasedmdesátin a zároveň pětašedesáti let na scéně, v restauraci hotelu proběhl raut pro pozvané a předání narozeninového dortu.

Organizátoři děkují za přispění Městu Mariánské Lázně, Karlovarskému kraji a všem sponzorům, díky nimž se mohla tato akce uskutečnit. Děkují také všem zúčastněním.

Ludmila Hnátová

Ilustrační foto
Koncert si vychutnají i ti, na které nezbydou vstupenky