Kauza 1066 korun, parkovného prezidentské kolony z loňské návštěvy Plzně, se opět posunula. Trochu připomíná přehazování horké brambory, akorát že s penězi.

Prezident Miloš Zeman
Plzeň neodpustí parkovné za prezidenta. Ať mi pošlou složenku, napsal Ovčáček

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček nejprve v úterý na svém Twitteru urážel plzeňské radní, kteří odmítli parkovné proplatit a částku chtěli po Plzeňském kraji. Ovčáček se nabídl, že peníze pošle sám, ale nakonec ho napadlo jiné řešení a 1066 Kč zaslal na účet Diecézní charity Plzeň. „A tím je kauza ubohé politické exhibice plzeňských radních uzavřena!“ napsal.

Jenže neměl pravdu.

Charita se totiž peněz vzdala s tím, že je odešle Plzeňskému kraji, který už městu parkovné zaplatil. „Diecézní charita Plzeň dále konstatuje, že jako nepolitická organizace, která slouží potřebným, odmítá být součástí politických hrátek z jakékoliv strany,“ stojí v jejím prohlášení.

Prezidentův mluvčí se ovšem nevzdal a ve středu dopoledne twitteroval o tom, že charitě zaslal dalších 1066 Kč na pomoc potřebným a krátce po poledni zveřejnil další příspěvek: „Ať má ostuda způsobená plzeňskými radními pozitivní vyústění. Budu rád, když se přidáte a přispějete na dobrou věc Diecézní Charitě Plzeň symbolicky 1066 Kč!“ vyzval Ovčáček.