Šestadvacetiletá žena z vesničky nedaleko Klatov zemřela na místě, stejně starý mladík z Janovicka podlehl těžkým zraněním po převozu do nemocnice. Zraněni byli i další dva lidé.

Nehoda se stala po 19. hodině. Pětaosmdesátiletý muž z Klatov jel s VW Polo od Dolní Lhoty a na křižovatce s hlavní tahem z Klatov na Nýrsko chtěl odbočit doleva směrem na Klatovy. „Přitom došlo ke střetu s přijíždějící Hondou Civic, se kterou jel řidič po hlavní komunikaci ve směru od Klatov na Janovice nad Úhlavou,“ informovala Dana Ladmanová z klatovské policie.

„Jel jsem od Dolní Lhoty a chtěl jsem odbočit směrem na Klatovy. Viděl jsem zprava auto, tak jsem mu dával přednost, a zleva mě smetl. Pak narazil do toho, co jsem mu dával přednost,“ řekl Deníku senior, který vyvázl bez jediného škrábnutí.

Ilustrační foto
Ukradl ze zahrady 31 králíků

To osádka Hondy Civic, která se střetla s jeho VW Golf, dostala se do smyku a poté v protisměru narazila levým bokem do protijedoucí Dacie Logan, dopadla mnohem hůře. Šestadvacetiletého řidiče z Janovicka museli hasiči ze zdemolovaného vozu vystříhat a poté byl desítky minut resuscitován, stejně jako jeho spolujezdkyně. „Mladá žena bohužel na místě zraněním podlehla. Muž byl transportován v kritickém stavu letecky na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň,“ informovala krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Mária Svobodová. Snaha lékařů ale byla marná, mladík později v nemocnici těžkým zraněním podlehl. Plzeňané z dacie, muž ročník 1960 a žena ročník 1962, byli se středně těžkými zraněními převezeni do Klatovské nemocnice.

„Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. Policisté příčinu i okolnosti dopravní nehody dále šetří,“ dodala Ladmanová. Zda byl viníkem nehody senior, či někdo jiný, rozhodne znalecký posudek z oboru dopravy.

Kastelán Zdeněk Svoboda při prohlídkách.
Na Kašperku končí po 19 letech kastelán