V průměru 30 centimetrů převážně technického sněhu leží před Silvestrem na sjezdovkách otevřených pro veřejnost ve areálu Ski&Bike Špičák. „V provozu máme stále liniovou trať v kombinaci horního úseku trojky Slalomové a dolní části dvojky U Zalomeného, rodinnou sjezdovku Spodní Šanci, dětské hřiště s pojízdným kobercem a sjezdovku od parkoviště,“ uvedl k aktuálním podmínkám ředitel areálu Vladimír Kasík.

V provozu jsou i železnorudské areály Nad Nádražím, Samoty, Alpalouka a Weissova louka. Jezdí i lanovka na Pancíř, sjezdovky na na Pancíři a Hofmankách jsou ovšem do napadnutí nového sněhu mimo provoz. Lyžuje se i na Velkém Javoru, v Kašperských Horách a na Kvildě.

Zdroj: Ski&Bike Špičák

SJEZD SVĚTLUŠEK

V neděli 30. prosince pořádá Ski&Bike Špičák tradiční akci pro děti na Spodní Šanci, sjezd světlušek. „V půl šesté večer sjedou nejmenší lyžaři „zhasnutou“ sjezdovku pouze s lampiony a do 18:30 hodin mají lyžování zdarma. Akce je s hudbou a občerstvením, na závěr bude zapálen oheň a odpálen ohňostroj,“ pozval mluvčí areálu Karel Samec.

Na Silvestra pak Horská služba Šumava ve spolupráci se Ski&Bike Špičák pořádá tradiční rozloučení se starým rokem a přivítání nového. Noční sjezd nejprudší české sjezdovky Šance s pochodněmi v rukou se letos bude konat už po čtyřicáté čtvrté. Program začíná v 17 hodin. „Pod dojezdem Šance se sejdou lyžaři i další návštěvníci. Samotný sjezd s pochodněmi začíná okolo 17:30 hodin. Připraveno je občerstvení, oheň, hudební produkce, večerem provází moderátor. Silvestrovský večer na špičácké sjezdovce pak jako vždy zakončí velký ohňostroj,“ informoval Samec.

Silvestrovský sjezd s pochodněmi pořádají i v Kašperských Horách, start je v 19 hodin.

BÍLÁ STOPA

Vyrazit mohou stále i běžkaři, musí ovšem zamířit do vyšších poloh. Na Modravsku byly ve středu upraveny trasy z Modravy na Březník, Na Ztraceném – Ptačí nádrž – Černá hora – Prameny Vltavy a spojnice Modravský most – Černophorská nádrž, v okolí Modravy leží cca 12 cm sněhu. Na sousedním Kvildsku byly ve středu upraveny trasy Kvilda – Prameny Vltavy – Bučina a Bučina – Knížecí pláně – Židovská cesta. Na Železnorudsku byly stopy ve vyšších polohách upraveny v pátek, na Prášilsku kvůli nedostatku sněhu stopy zatím strojově neupravují, na hřebenech jsou stopy prošlapány běžkaři.

Vánoční splouvání Otavy s Lubomírem Brabcem.
PODÍVEJTE SE: Na Vánoce spluli Otavu