„Zůstaly zde původní konstrukce a na ně byly položeny nové povrchy. Starý povrch se musel odstranit, některé vnitřní konstrukce potřebovaly také poopravit a následně se tedy položil nový povrch překážek. Ten je tvořený z voděodolné překližky z finské břízy. Finální úpravou je speciální nátěr, který zvyšuje životnost desek," popsal Petr Vrána, ředitel Sportovišť Tachov.

Kluci, kteří do skate parku chodí, sami uspořádali slavnostnější otevření a pozvali své kolegy z Plzně. Akce se bude konat 19. dubna. Budou zde předvedeny některé ukázky jízd a program oživí muzika.

Park ale bude přístupný pro veřejnost už od pondělí 7. dubna.

Finance na rekonstrukci byly použity přímo z rozpočtu sportovišť. Původní předpokládané náklady na rekonstrukci byly 260 tisíc korun. V konečné fázi však skate park vyšel na 220 tisíc korun.

V případě příznivého počasí je park pro veřejnost otevřen každý den od osmé hodiny ranní až do osmé hodiny večerní – a to bez poplatku.

„Jediné pravidlo, kterým se každý návštěvník musí řídit, je dodržování provozního řádu, který je vyvěšen na boku jedné z překážek," vyzval ředitel.

Mimo jiné je vedením sportovišť doporučeno užívání přileb a helem.