V závodě Horsefeathers Iron Jam soutěžili snowboardisté a lyžaři o hodnotné ceny i finanční odměnu, především pak o přízeň diváků.

„Jde o 6. ročník závodu Horsefeathers Iron Jam, který se koná v centru Železné Rudy. Organizátorem této akce je sportovní klub Harakiri Gang a město Železná Ruda. Den před závodem uzavřeme ulici a pomocí těžké techniky navezeme patnáct kontejnerů sněhu. I přes nepřízeň počasí na Šumavě se nám povedlo zajistit dostatečnou zásobu sněhu, z každého sněžení jsme na parkovišti skladovali sníh pod plachtou. Každý rok se snažíme o zvětšení freestyle parku, aby vyhovoval všem požadavkům a zvýšila se úroveň soutěže. To se nám povedlo i u letošního ročníku. Máme zde zhruba třicet závodníků, jde o jezdce z Německa, ze Slovenska, např. Zoltán Strucula, a nejlepší jezdce z Česka – Robin Holub, Darek Bergman. Odvážila se nám na start dokonce i jedna dívka,“ pochvaloval si závod hlavní organizátor Richard Brož.

O hodnocení se stará skupina porotců, jedním z jich byl i Filip Václavovský. „Mám za úkol spolu s kolegy dělat porotce na tomto závodě. Jde o freestylový závod, takže hodnotíme celkový dojem z jízdy, nemáme zde nastavená pevná kritéria hodnocení. Je to naše dlouholeté hobby, kdy se pohybujeme v této komunitě,“ vysvětlil Václavovský.

Na snowboardu zvítězil Slovák Zoltán Strucula, druhý se umístil Darek Bergmann, stupně vítězů uzavíral Dominik Veselka. Z lyžařů zvítězil rodák z Chodova Robin Holub, pro druhé místo si dojel Šimon Bártík a jako třetí dokončil soutěž Martin Moudrý.

Zimní prohlídky Kašperku.
PODÍVEJTE SE na zimní život na Kašperku