„Situaci nepodceňujeme. Pozitivně testované děti se přesunuly do tří izolačních místností a neprodleně jsme informovali rodiče,“ sdělil Deníku ředitel ZŠ Bohumil Nosek s tím, že všichni školáci s pozitivním antigenním testem budou muset absolvovat PCR testy.

Na sociálních sítích se vyjádřila maminka jednoho ze žáků: „Ve třídě mého syna bylo šest nakažených. Jsem ráda, že sedí sám, měl nanoroušku a udělala jsem předtím PCR test, aby se nemusel účastnit společné výměny nudlí v lavicích. Je to ale jen jen malá útěcha,“ má jasno paní Hana.

Stavba kanalizace. Ilustrační foto.
Příkosičtí se při volbách vysloví také o kanalizaci

Ředitel Krajské hygienické stanice v Plzni Michal Bartoš Deníku ve středu odpoledne řekl, že v celém kraji bylo během středy zachyceno na čtyři desítky pozitivních žáků. „Čísla ale nejsou kompletní, výsledky se nám scházejí průběžně,“ reagoval na dotaz Bartoš s tím, že některé pozitivity mohou být falešné a testy je nutné potvrdit metodou PCR.

Pokud by se pozitivita u žáků potvrdila, bude hygiena se školou individuálně řešit další postup. „Do karantény tedy mohou jít pouze jednotlivci, nebo i celá třída,“ doplnil ředitel.