Anketa Žebřík vkročila už do 27. roku své existence. Během ledna a února mohou fanoušci hlasovat pro svého favorita na stránkách www.anketazebrik.cz. Z hlasování vzejde pět nominovaných v deseti kategoriích. O definitivních vítězích se pak bude rozhodovat ve druhém kole do 28. února. 

Hlasovat lze pro následující kategorie: Skupina, Album, Skladba, Videoklip, Zpěvák, Zpěvačka, Objev, Akce, Film i "oblíbený" Průser roku. Totéž platí pro zahraniční část ankety.

Slavnostní vyhlášení se uskuteční v pátek 8. března od 19 hodin v areálu DEPO2015. Během šestihodinové show budou oceněni tři nejlepší umělci v každé kategorii, kteří převezmou bronzové sošky z dílny renomovaného sochaře Václava Česáka. Finálovým večerem fanoušky provede moderátorská dvojice Jakub Kohák a Iva Pazderková. 

Během vyhlášení ankety jako vždy vystoupí řada českých hudebních osobností. „Jsme rádi, že pozvání přijali vítězové posledního ročníku Tomáš Klus, Mydy Rabycad, poprvé i Divokej Bill. Po dlouhých dvanácti letech se na Žebříku představí také Gaia Mesiah, lepší než kdy předtím. A velkou ctí pro nás bude přivítat na pódiu Vladimíra Mišíka, který zde oslaví své narozeniny," popisuje program hlavní scény ředitel Hudebních cen Žebřík Jarda Hudec.

Chybět nebude ani každoroční DJ stage a pověstná after party s hvězdami Žebříku, která potrvá až do ranních hodin. 

Karel Zima (vlevo) navštívil příjemce své ledviny Karla Vaňka, ještě když byl v karanténě.
Dar roku 2018: Ledvina od herce