„Sušická nemocnice zažívá jakýsi nový restart. Po změně provozovatele v lednu 2020 znovu otevřela akutní lůžková oddělení – internu, chirurgii a JIP. Podařilo se to za obrovské podpory občanů a města. Proto jedním z důvodů natáčení reklamního spotu bylo ukázat angažovanost občanů při záchraně nemocnice a poděkování za to, že se to podařilo. Petici za záchranu nemocnice v Sušici podepsalo téměř 11 000 lidí a její projednávání se dostalo i do Senátu ČR. Dále jsme ve spotu chtěli ukázat potřebnost nemocnice pro město a region se spádovou oblastí téměř 50 tisíc obyvatel. V neposlední a nejdůležitější části se ve snímku zmiňujeme o potřebě získání lékařů do naší nemocnice, proto se zde objevují i záběry na volnočasové aktivity v Sušici,“ informoval Deník ředitel Nemocnice Sušice Václav Rada.

Ilustrační foto
Opilá žena poničila čtyři auta, od nehody ujela

Spot natočil režisér Milan Balek a objevily se v něm i známé tváře. „Jsou jimi moderátorka TV Prima Lenka Špillarová, herec Petr Vondráček v roli doktora a Pavel Rímský, který nám reklamní spot nadaboval. Ladislav Ondráček, který se podílel na řadě českých filmů, mi pomohl s obsazením některých herců, Veronika Skribucká zase s komparzisty,“ uvedl Balek s tím, že je třeba poděkovat také sušickým hasičům, městské policii a záchranné službě, kteří pomohli dobrovolně. „Příběh kolem sušické nemocnice je opravdu zajímavý, ukázalo se, že když je potřeba, lidé spolu dokáží stále držet,“ dodal Balek.

Spot bude již brzy k vidění na nových webových stránkách nemocnice, které by měly být spuštěny koncem ledna, a na sociálních sítích. „Natáčení financovala sušická nemocnice, i když je třeba poznamenat, že hodně lidí pomohlo dobrovolně nebo za menší částku, než je obvyklá,“ řekl Rada, konkrétní částku ale neprozradil.