Oba nepřežili tragickou středeční nehodu mezi Ejpovicemi a Rokycany, když se jejich osobní vůz střetl s autobusem.

Tátu i děvčátko ihned záchranáři transportovali do Fakultní nemocnice v Plzni. Statný třicátník zde podlehl následkům těžkých zranění a po jednadvacáté hodině policie zveřejnila, že ani pětiletá holčička neměla šanci poranění hlavy přežít. „Pořád se zdráhám těm informacím uvěřit,“ truchlí Tomáš Grimm ze Spartan race training group Rokycany, oddílu, který Jan Vrba spoluzakládal. Vedl kondiční tréninky na extrémní závody, které odhalují fyzické i psychické schopnosti účastníků. Právě v neděli se jeden takový závod koná na Klínovci. Jeho účastníci budou mít černé pásky.

Kulturistika, to ostatně bylo odvětví, do něhož se Vrbič (takovou měl přezdívku) vrhl po hlavě. Díky náročným tréninkovým jednotkám proměnil dokonalou postavu ve hru svalů.

Vyučeného kominíka a vášnivého sportovce si budou kamarádi pamatovat vždy se širokým úsměvem na tváři: „Honza hrál fotbal za Rakovou několik sezon. Byl to takový silový typ a těžko přes něho soupeři procházeli,“ zavzpomínal sekretář TJ Sokol Luboš Kašpar. U zimního stadionu v Rokycanech se v sobotu od 16.30 hodin uskuteční pietní akt a ve stejnou dobu vjedou na led s černými páskami hokejisté SKP a Klabavy, za kterou Jan Vrba nastupoval.

Policie řeší, jak ke kolizi auta, v němž Vrba vezl dceru, s autobusem došlo. Jednou z verzí je najetí škodovky na krajnici a nekoordinovaný návrat na silnici, po níž se právě blížil pravidelný spoj.

Smrtelná dopravní nehoda u Ejpovic.
Tragédie u Rokycan: O život přišel řidič i teprve pětiletá holčička