Až pět let kriminálu hrozí atletickému trenérovi z Plzně, který je podezřelý, že dvě jedenáctileté dívky, svoje svěřenkyně, nutil k různým pózám, osahával je a tajně fotil nahé.

Vše se provalilo koncem srpna, když byl dvaašedesátiletý muž se svou atletickou skupinou na soustředění v Sušici. „Trenér zneužil svého vlivu a důvěry svěřenkyň a přiměl nezletilou dívku, aby se svlékla a následně se dotýkal jejího těla. Po dívce požadoval, aby zaujala různé postoje, přičemž ji fotil na svůj mobilní telefon,“ uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie.
Podle informací Deníku si tehdy jedenáctiletá atletka, kterou trenér přiměl nahou udělat tzv. kočičku a osahával ji na nohou a hýždích s odůvodněním, že zjišťuje, která disciplína je pro ni nejlepší, všimla, že ji tajně fotí. Informovala o tom své rodiče, kteří se ihned obrátili na policii. Ta kouče zadržela a údajně našla v jeho mobilu několik usvědčujících fotografií.

Ilustrační foto.
Muž se těžce popálil, dalšího pobodala žena

Další vyšetřování ukázalo, že podobného jednání se měl muž dopustit již v dubnu na soustředění v Nymburku. I tam se jeho obětí měla stát jedenáctiletá školačka. „Nezletilou dívku masíroval i jí řekl, aby se částečně vysvlékla, a rovněž po ní požadoval střídání různých póz a dotýkal se jejího těla,“ uvedla Ladmanová s tím, že muž byl nyní obviněn z přečinu sexuální nátlak a přečinu zneužití dítěte k výrobě pornografie. Může tak být potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let.

Ilustrační foto.
Hledají svědky i viníka nehody, který ujel

Jak se Deníku podařilo zjistit, trenér nemá na krku takovýto malér poprvé. Před lety už byl odsouzen pro pohlavní zneužití. Jeho kladný vztah k velmi mladým dívkám potvrzuje i fakt, že má malé dítě se ženou, která je mladší o 35 let. Poměr s ní měl mít už od jejích šestnácti.