V Rokycanech tříkrálové skupinky obcházejí už od druhého, kdy koledníci obdrželi i požehnání v kostele. Včera třeba začalo koledování ve Zbiroze, o víkendu přibudou Ejpovice, Stupno, Kornatice a další místa. Mezi nimi i Radnice, kde pomoc charitě zajišťují už léta sami.

„Předpokládáme, že podle obvodů ustavíme osm skupinek. Koledování začne v sobotu odpoledne. Záležitost si vzala na starost radnická farnost a vedle dospělých se zapojí třicítka chlapců a děvčat ze Střediska Junáka Omaha. Děti ve škole zase v rámci pracovní činnosti vyráběly přáníčka,“ informoval Václav Suda. Dodal, že kasičky druhého v městském úřadu zapečetili a otvírat je budou tamtéž 8. ledna.

„Za léta, co Tříkrálovou sbírku děláme, jsme slyšeli i pár ošklivých slov. Vždycky naproti tomu potěší, když nás oslovený neodmítne. Jakákoli částka pomůže. Nikdo nakonec neví, kdy bude sám pomoc potřebovat,“ konstatovala ředitelka Oblastní charity Rokycany Alena Drlíková. „Jsem pyšná na naše koledníky, že svou činnost dělají dobře a poctivě. Kdyby měl kdokoli chuť nám s obcházením pomoci, rádi ho zapojíme. Poděkování si zaslouží místa, kde si patronát nad akcí berou sami místní – mladé rodiny, škola… Je to veliká pomoc, protože přímé kontakty jsou vždy nedocenitelné a lidé na koledování lépe slyší,“ dodala Drlíková. Informovala rovněž, že charita bude kasičky rozpečeťovat 13. 1. v Rokycanech, za účasti představitelů města.

Ilustrační foto
Volební lístky už směřují do domovních schránek