Jedenáctiletá Eliška, kříženec malamuta a huskyho, a dvanáctiletá husky Cindy byly v klatovském útulku přesně 130 dnů. Když je policisté odebrali majiteli a převezli do útulku, vážily necelých patnáct kilogramů.

Tak vypadaly fenky, když je policie předala do klatovského útulkuZdroj: Deník / Kojan David

Dvě fenky byly nalezeny ve zbědovaném stavu v kotci u Železné Rudy na Šumavě, převezeny byly do psího útulku v Klatovech, kde se je snaží zachránit.
OBRAZEM: Policisté našli v kotci dvě fenky, jež málem zemřely hladem

„Začátek byl boj, aby fenky, které byly vyhladovělé téměř k smrti, nabraly. Obrovské poděkování patří všem, kteří nám pomáhali a věřili, že to holky zvládnou. Bylo nádherné sledovat, jak se fenky mění, jak dostávají chuť do života. Bylo to mnoho bezesných nocí, mnoho slz, ale dali jsme to a to je hlavní. A nyní se podařilo pro ně najít i společný domov, kde o ně bude dobře postaráno,“ řekla Deníku Šeflová.

Majitele zvířat Martina V. (49) ze Železnorudska policie začátkem března obvinila z přečinu týrání zvířat, za který mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. „Podezřelý muž úmyslně fenkám dlouhodobě nepodával krmivo ani vodu. Byly vyhublé a vyčerpané v důsledku hladovění a dehydratace,“ uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie.

Po 130 dnech si obě už zotavené fenky převzal v útulku nový majitelZdroj: Deník / Kojan David

Díky skvělé péči v klatovském psím útulku se obě týrané fenky vracejí do života. Jim i ostatním pejskům připravili dárci krásné Vánoce.
Týrané fenky se vrací do života, užily si Vánoce v útulku