Osudným se Sušičanovi stal květen 2018, kdy se ze sběru hub po svých nevrátil. „Měl jsem komplikovanou zlomeninu kotníku. Záchranáři mě museli snést v nafukovacím vaku z lesa do sanitky,“ uvedl Keliš, který se pak dlouho léčil.

Na svůj koníček ale ani přes tento hrůzný zážitek ne-zanevřel a do lesa chodí opět. „Je to můj koníček již od doby, kdy jsem se naučil chodit. Otec mi předával houbařské zkušenosti a do-dnes využívám všechna mís-ta a pravidla hledání. Teď už po úrazu zase chodím na houby, ale s opatrností. Zatím jsem ale nebyl ještě v takové formě, abych měl úlovky pro Deník, abych se po-chlubil. Letos chodí s košíkem hub z lesa každý,“ řekl Keliš.

Nehoda u Svaté Kateřiny.
Motorkáře oslnilo slunce, přehlédl ostrůvek a havaroval

Přeci jen ale jeden úlovek za zveřejnění stojí. Podařilo se mu najít pýchavku, která vážila 8,5 kg. „Podělil jsem rodinu, sousedy a přátele. Vůně smažících se řízků se linula celou Sušicí,“ poznamenal houbař a dodal: „Doufám, že příští rok budu příznivce houbařského koníčka informovat, že už začala houbařská sezona, tak jako jsem to prostřednictvím Klatovského deníku dělal v minulých letech.“