„Na Zelený čtvrtek se konal koncert Ondřeje Rumla, který byl velice úspěšný a krásně nám Velikonoce zahájil. Velký pátek byl ve znamení dětských dílen ve vestibulu kina, Bílá sobota pak ve znamení velikonočních prohlídek a promítání nového filmu Otakáro Schmidta Alenka v zemi zázraků,“ uvedl jeden z organizátorů a zároveň moderátor akce Radek Nakládal a dodal, že neděle patřila velikonočním trhům, které zpestřily kulturní program, během něhož vystoupily divadlo Kvelb, Benedictus, Kamelot revival a Paddy´s Bangers, nechyběla ani soutěž o nejlepší nádivku.

Na trzích se prodávalo mnoho výrobků šikovných rukou, přímo v akci mohli příchozí vidět například Magdu Macounovou z Českých Budějovic, která u stánku předla ovčí vlnu. „Dělám to už asi sedm nebo osm let.

Nebyl až takový problém se to naučit, to jsem se naučila poměrně rychle. Ono na začátku, když se to člověk učí, tak přede úžasnou efektní vlnu, chvilku silnou, chvilku tenkou, která je naprosto nádherná. Pak jsem se to ale naučila a po roce jsem předla stejnoměrnou vlnu, jako z továrny. Jenže to lidé nechtěli, vypadala jako kupovaná. Takže pak se další dva tři roky učíte, aby vlna byla nestejnoměrná. Byla hezká a přitom bylo vidět, že jde o ruční práci,“ vysvětlila Macounová.

„S účastí na velikonočních oslavách jsme spokojeni. Ani počasí nezkazilo lidem chuť přijít,“ uzavřela za organizátory Jitka Skořepová.

Koledníci ve Velešicích
Děti se modlily u křížků