A žena mu při cestě poslouží jako rukojmí. Žena odmítla. Muž proto odešel do kuchyně pro dva nože a pod pohrůžkou násilí ji donutil z bytu odejít spolu s ním.

"Muž zavolal na tísňovou linku 158, kde operátorovi oznámil, že jede se svou přítelkyní ve vozidle, má u sebe zbraň, chce se zabít a neručí za sebe. Operační důstojník v pozadí hovoru slyšel ženu, která několikrát volala o pomoc. Po chvilce muž hovor ukončil a následně byl jeho mobilní telefon již nedostupný. Po přijetí oznámení na tísňovou linku začali policisté ihned činit kroky k vypátrání muže. Byly provedeny prověrky míst, kde by se muž mohl nacházet a dále také rozsáhlá pátrací akce na území Karlovarského kraje, do které byl nasazen i vrtulník letecké služby Policie ČR," řekla mluvčí policistů Eva Valtová.

Během jízdy žena muže několikrát žádala, aby ji z vozu propustil. Odpověděl jí, že v žádném případě tak neučiní a že s ním bude po celou dobu jízdy.

Zdroj: pčr
Zdroj: pčr

O den později, v úterý dopoledne, žena využila chvíle, kdy muž opustil automobil a z mobilního telefonu zavolala na tísňovou linku 158.

"Oznámila přibližně místo, kde se nacházejí. Díky tomu byla dvojice po několika desítkách minut v rámci pátrací akce nalezena hlídkou vrtulníku letecké služby Policie České republiky. Muž byl policisty na místě zadržen a druhý den byl na základě rozhodnutí Okresního soudu v Karlových Varech vzat do vazby. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na osm let,"dodala mluvčí.

Obří nůžky sundaly most
FOTO, VIDEO: Obří nůžky sundaly most. Nový přivezou z Rakouska