Pětadvacetiletá žena se před soudem rozhodla nevypovídat s tím, že vše řekla v přípravném řízení. Soudce tak četl její výpověď, kterou učinila na policii.

Obžalovaná se ke většině skutků doznala, tvrdí však, že netušila, jaká zranění může holčičce koženým opaskem způsobit. Ženě hrozí až šestnáct let za mřížemi. Hlavní líčení pokračuje v úterý výslechy svědků a posudky soudních znalců.

Čím dvouleté dítě procházelo, je nejtvrdším hororem. Za neposlechnutí, pláč či odmítání jídla následovalo bití. V obžalobě je zmíněné i kousnutí do tváře a strkání takové intenzity, že následný pád jí přivodil krevní výrony v oblasti hlavičky, trupu i končetin. V důsledku útoků pěstounky došlo posléze také ke zlomení čelisti děvčátka, jež vzhledem k bolesti a poruše skusu nemohlo přijímat potravu.

Pláč a odmítání jídla podle obžaloby žena zastupující matku řešila dalším násilím. Pátého října loňského roku měla Denisa M. dívku nejméně třikrát udeřit koženým opaskem s kovovou přezkou do hlavy. Poté, když maličká upadla do bezvědomí, s ní prudce třásla a polévala ji vodou.

Záchranná služba, která byla po čase přivolaná k údajnému dušení jídlem, převezla holčičku do fakultní nemocnice. V důsledku otoku mozku a krvácení pod tvrdou plenu mozkovou ale holčička přes veškerou péči zemřela.

Osobní auto vjelo v Chlumčanech až do stodoly
Osobní auto projelo zdí do stodoly. Řidička vyvázla bez zranění