„Poškozená si po nákupu odložila uvnitř objektu na lavičku peněženku, aby složila svůj nákup do tašky. Následně z obchodu odešla a peněženku zapomněla na lavičce i s finanční hotovostí. Po zjištění se vrátila zpět a peněženku, ve které měla třináct tisíc korun, již nenašla,“ informovala Dana Ladmanová z klatovské policie. Dodala, že žena sice později svoji peněženku dostala zpět, ale již bez peněz.

Podobných případů v těchto dnech přibývá. „Mnozí podlehnou nákupnímu šílenství a v přeplněných dopravních prostředcích, obchodech a na ulicích nevěnují patřičnou pozornost svým taškám, batohům a kabelkám včetně jejich obsahu.

Peklo v horažďovickém pivovaru.
OBRAZEM: Pivovar ovládlo v sobotu peklo

V posledních letech jsou na policii hlášeny hlavně krádeže peněženek s větším finančním obnosem, osobních dokladů i dokladů od vozidel, platebních karet peněžních ústavů a mobilních telefonů,“ upozornila Ladmanová. Všem ženám zároveň připomněla, aby zvýšenou pozornost věnovaly kabelkám zavěšeným přes rameno. K

abelka by měla být zapnutá a těsně u těla, případně pod paží. „Nenechávejte peněženku či jiné důležité doklady navrchu tašek nebo kabelek, doklady a peníze nenoste pohromadě, peníze a kreditní karty ukládejte do vnitřních kapes obleku, věnujte pozornost bezprostřednímu okolí a mějte své věci stále pod kontrolou, nenoste peníze, doklady či jiné cennosti v batohu na zádech, kam nevidíte, u kreditní karty nemějte napsaný PIN,“ dodala policejní mluvčí.