Ve čtvrtek na šumavském Špičáku mrzlo a padal sníh. Podobná předpověď má vydržet i přes víkend do příštího týdne. „ I s dneškem nám zbývá posledních 12 dnů provozu v této sezoně a podmínky jsou ideálně zimní. Od začátku týdne připadlo deset centimetrům prašanu a mrazivé slunečné počasí se střídá se sněhovými přeháňkami, takže si lze ještě užít lyžování v dobrých podmínkách," řekl spolumajitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík a doplnil, že na sjezdovkách nyní leží mezi 35 až 80 cm sněhu.

Pro všechny návštěvníky areálu je na sobotní večer připraven ohňostroj, který zakončí letošní ročník krajských závodů mládeže v lyžování Šumavský pohárek. V sobotu odpoledne bude z toho důvodu omezeno lyžování na nejkratší špičácké sjezdovce Lubák (ohňostroj bude po setmění tamtéž).
Na Železnorudsku si zalyžujete také v areálech Nad Nádražím, Weissova louka, Goldhof, Samoty a na Hojsově Stráži. O víkendu bude v provozu také lanovka Pancíř. V těchto areálech je od 20 do 50 centimetrů sněhu. Ostatní areály už provoz ukončily.

O tomto víkendu se lanovky rozjedou také ještě v Kašperských Horách. „Podmínky jsou dobré a sněhu je dostatek," uvedl provozovatel areálu v Kašperských Horách Karel Pokorný.

Pokud budou vhodné sněhové podmínky, bude otevřen také areál v Hartmanicích.

Skiareál v Kocourově již ukončil provoz.

Bílé stopy

Na většině míst si na své přijdou i běžkaři. Na Železnorudsku je 10 až 80 centimetrů sněhu. Pozor při sjezdu z Polomu na Debrník, ve spodní části je vytáté místo, také na dojezdech k Železné Rudě je nutná opatrnost. Další strojová úprava bude provedena dnes. Na Prášilsku je sněhová pokrývka od 55 do 120 cm. Běžecké trasy budou upraveny dnes. Půjde o okruh Poledník, jelikož okruh Laka z důvodu „tetřeví" uzávěry (od 15. března) není cesta na Zlatý Stoleček (od jezera Laka a z Gsengetu) strojově upravena.

Na Modravě je cca 55 cm sněhu, z toho 10 cm sněhu nového. Na Březníku cca 90 cm. Ve středu byl upraven okruh Modrava – Březník – Černohorská nádrž – Filipova Huť – Modrava.

Vhodné podmínky pro běžkaře jsou také na Horské Kvildě. Naopak v okolí Kašperských Hor vzhledem k nepříznivému počasí nejsou již nyní žádné trasy vhodné pro lyžování.