Znamenalo to jediné – stal se tam zločin, který se dostane na televizní obrazovky. A to samozřejmě jako jeden z dílů oblíbeného seriálu Policie Modrava. „Dnes máme jedenatřicátý natáčecí den. Jde to dobře, jediné, co nás trošku zlobí, je počasí. Jeden den je vedro, svítí slunce, druhý den prší. Jindy dokonce půl dne prší a půl dne svítí slunce. A to se v exteriérech špatně natáčí. Při žádném předchozím natáčení jsme tady na Šumavě tak proměnlivé počasí nezažili,“ posteskl si režisér Jaroslav Soukup, který ale jinak může být spokojen.

S režisérem Jaroslavem Soukupem jsou na snímku herec Jan Monczka a nová tvář v Policii Modrava - slovenska herecka Karin Haydu.
Režisér Soukup už natáčí nové díly Policie Modrava

V Lubech se mu sešli nejen představitelé výše uvedených rolí Jaroslav Satoranský a Soňa Norisová, ale i další známé tváře – Filip Tomsa, Jan Monczka či Jaroslava Stránská. Ta litovala, že se nestihne podívat na klatovskou pouť. „Přijeli jsme ze Srní a hned po natáčení jedu rovnou do Prahy, takže pouť si neužiju,“ svěřila se Stránská, která si pochvalovala atmosféru na natáčení. „Jsme tu výborná parta a zažíváme hodně legrace. Občas je to hodně napnuté, ale to je v pohodě,“ smála se herečka, kterou proslavil Discopříběh. S tím, že na natáčení je super nálada, souhlasí i představitelka hlavní role. „Moc jsem se sem těšila, je to tu moc příjemné. Je tu skvělá sestava lidí, kteří mi už chyběli. Už to nejsou jen kolegové, ale jsou to kamarádi. A samozřejmě jsem se těšila i na Šumavu,“ svěřila se Norisová, která na Srní vzala i svého syna a pejska, aby si užili tamní přírody.

Na obrazovce se ale neobjeví jen známé tváře, ale i Libuše Boublíková z firmy, kde se natáčelo. Ta měla být jen v zákulisí, ale pak se režisér Soukup rozhodl, že do záběru potřebuje „ženu u kopírky“. Ona byla jediná po ruce, a tak musela také před kameru. „Je to překvapení, měla jsem mít jen na starosti filmaře. Ale je to příjemné,“ smála se Boublíková.

Natáčení v parném dni bylo náročné a napilno budou mít filmaři i v dalších dnech a týdnech. „Plán natáčení je do začátku října, tak doufám, že se nám ho podaří splnit, natáčení je náročné,“ uzavřel Soukup. Na obrazovkách TV Nova by se třetí řada seriálu, který trhal rekordy ve sledovanosti, měla objevit příští rok.

Ilustrační foto.
Dítě zamklo mámu, zachránit ji museli hasiči