Incident se odehrál v pátek 30. října po druhé hodině odpoledne. „Dva kriminalisté vyšetřovali na parkovišti v Kralovické ulici nález odcizeného vozidla Fiat Punto. V tu chvíli k vozu přijely osoby s automobilem Volkswagen Golf. Jeden z kriminalistů pak zjistil, že i přijíždějící vozidlo patří mezi odcizené, a že podezřelým z krádeže je právě muž sedící za volante,“ popsala mluvčí krajské policie Martina Korandová s tím, že . policisté se k autu vydali, prokázali se a chtěli, aby řidič vozidlo zastavil. „Ten však začal couvat a snažil se ujet. Policisté se několikrát pokusili vůz zastavit, ale řidič nerespektoval jejich pokyny a neustále couval. Náhle se golf zastavil, zezadu částečně vystoupil druhý muž a začal po nich střílet. Jeden z kriminalistů střelbu opětoval. Řidič začal ujíždět a policista ho po chvíli začal pronásledovat, podařilo se mu ale ujet,“ uvedla mluvčí.

Podle ní mezitím dostala policie informaci, že zdravotnická záchranná služba vyjíždí k ošetření postřelené ženy, přičemž policisté tam vyrazili také. „Uvnitř se nacházela zraněná 21letá žena a 41letý muž, který střílel. Po třetí osobě, již známé z dřívějška, pátrali další kolegové,“ doplnila Korandová.

Ilustrační foto.
Po rekonstrukci tratě nahradí stanici Koterov nová zastávka

Policisté rovněž ohledali obě místa, zajistili stopy, včetně zbraně. „S největší pravděpodobností se jedná o expanzní typ. Zbraň ale bude stejně jako nábojnice podrobena balistickému zkoumání,“ sdělila mluvčí.

Zbylý hledaný se pak v pátek večer přihlásil sám na policii. „Čtyřiadvacetiletý muž, který auto řídil přišel na obvodní oddělení Plzeň 2, kde jej policisté zadrželi. Po provedených úkonech byl druhý den propuštěn a podezření z krádeží vozidel budou prověřovat kriminalisté z územního odboru Plzeň – venkov,“ uzavřela.