"Policejní vrchní komisař zahájil trestní stíhání proti obviněnému 43letému muži pro spáchání zvlášť závažného zločinu vražda spáchaného ve stadiu pokusu a přečinu nedovolené ozbrojování," sdělila v sobotu dopoledne policejní mluvčí Hana Kroftová. Dále uvedla, že během soboty bude státnímu zástupci podán návrh na vzetí obviněného muže do vazby.

Podle informací Deníku má jít o šéfa albánské drogové mafie Alberta Aliu.

Ve čtvrtek večer přijel Aliu do Kotelské ulice v Rokycanech, přistoupil k zaparkovanému autu, v němž seděla jeho 37letá přítelkyně a zasáhl ji jedním výstřelem do hlavy. Necelé dvě hodiny po činu se policistům podařilo cizince vypátrat a zadržet v Plzni na Lochotíně. 

Ilustrační foto.
Šéf albánské mafie střílel v Rokycanech na manželku. Dopadli ho v Plzni

Střelce zajistila hlídka z obvodního

Albánského drogového bosse zpacifikovala hlídka policistů z obvodního oddělení. Měla to být noční služba jako každá jiná, a také tak začala.

„Prováděli jsme běžnou hlídku, když jsme z operačního dostali informaci, že v Rokycanech se střílelo,“ popsal začátek dramatické noci jeden ze zasahujících policistů, kteří okamžitě vyrazili směr Rokycany.

Do terénu vyrazilo kolem 25 policejních vozů, které pročesávaly okolí Rokycan a později Plzně.

„Zaujali jsme strategickou pozici v Božkově u Plzně,“ dodal policista. Sřelec prchal z Rokycan směrem do Plzně, kde v Sokolovské ulici na Lochotíně jeho cesta skončila.

„Pod hrozbou střelné zbraně uposlechl výzvy a nekladl žádný odpor,“ popsal druhý z hlídky zásah, který proběhl na volném prostranství.

Střelce pak převzala zásahová jednotka. „Na začátku jsme prohledávali vytipovaná místa a objekty, kde by se podezřelý mohl nacházet,“ vylíčil příslušník zásahovky.

„Samozřejmě zatýkání pachatele se zbraní není jednoduchý běžný zákrok,“ dodal.

Milan Gábor nutil patnáctiletou neteř své bývalé přítelkyně šlapat a podával jí drogy. Byl odsouzen k 11 letům odnětí svobody.
Nutil 15letou dívku šlapat chodník, dostal 11 let