Policejní eskorta dovezla v neděli dopoledne k justičnímu sídlu v Rokycanech Alberta Aliu. Albánce, který ve čtvrtek pozdě večer vystřelil v průmyslové zóně v Kotelské ulici na okraji města na manželku, s níž má tři děti. Soudce David Svoboda řešil uvalení vazby a po tříhodinovém jednání útočníka poslal za mříže. Všichni zainteresovaní se vzdali práva na odvolání.

Ilustrační foto.
Šéf albánské mafie střílel v Rokycanech na manželku. Dopadli ho v Plzni

Mezi čekajícími na agresora byl i tatínek paní Květy, která nyní bojuje o život v plzeňské Fakultní nemocnici. „Je to despota, žárlivec a zbabělec s dvěma tvářemi. Přede mnou si ke Květě nic nedovolil. Jenže jak jsem mu zmizel z dohledu, tloukl ji a týral,“ sděloval čtyřiašedesátiletý Andrej Daňo. Kdysi známá rokycanská postava, která žije už dvacet let v anglickém Manchesteru a do Česka se vrací sporadicky.

Je přesvědčen, že šlo o promyšlené jednání: „Po činu na něho pětiletý syn volal, aby je s maminkou nenechával v autě. Místo toho vytáhl klíčky od vozu a odjel s nimi, aby mi oznámil, co se stalo. Nerozuměl jsem mu a myslel si, že to udělal někdo jiný. Jenže, když si teď uvědomím, jak si poslední týden před událostí odvezl z bytu všechny cenné věci, mám jasno. Pro mne je to úkladná vražda a na jednu stranu si přeji, aby ho pustili. Vyřídil bych si to s ním po svém, jenže určitě bych za to pykal.“

Pachatel takového jednání může být potrestán odnětím svobody na deset až osmnáct let.

Zadržení Albánce v Plzni na Lochotíně.
Albánce, který střelil partnerku do hlavy, obvinili z pokusu o vraždu