„Neznámý pachatel přistoupil k přepážce a před pracovnici předložil list papíru, kde žádal o vydání peněz s tím, že je ozbrojený. Žena v obavě o své zdraví a život vydala pachateli několik desítek tisíc korun, se kterými pachatel následně odešel," uvedla mluvčí a přidala popis zloděje. „Ze zjištěných informací vyplývá, že by se mělo jednat o muže ve věku kolem 50 let, hubené postavy, výška kolem 185 centimetrů. Pachatel měl na sobě modré rifle, červenou bundu do pasu se zapínáním na zip, kolem krku měl černou šálu, kterou měl zakrytou část obličeje. Na hlavě měl černou čepici, takzvaného kulicha, na nohou tmavé boty. Na očích měl nasazené brýle, nos měl přelepený bílou náplastí. Na pravé ruce měl nataženou textilní rukavici modré barvy s černým pogumováním."

Aby pachatel policistům ztížil práci, bundu, brýle, rukavici a list papíru s požadavkem odhodil nedaleko peněžního ústavu.

Tachovští kriminalisté nyní žádají všechny občany, kteří by mohli poskytnout informace k pachateli či k nalezeným věcem, aby je kontaktovali na telefonu 974 337 321. Poznatky lze sdělit také na nejbližším oddělení policie či na linku tísňového volání 158.