Šlapák byl v minulosti už osmnáctkrát soudně trestaný, především kvůli drogám, krádežím a také kvůli tomu, že se opakovaně vyhýbal nástupu trestu do vězení. Své pověsti dostál i letos, kdy měl 6. června nastoupit do kriminálu. Místo toho koupil VW Golf a zmizel na Šumavu. O den později, kdy již na něj Okresní soud Plzeň-jih vydal příkaz k dodání do výkonu trestu, jel z Kašperských Hor směrem na Sušici. V Radešově si ho ale všimli policisté, kteří se ho snažili zastavit.

„Řidič začal hlídce rychlou a agresivní jízdou ujíždět směrem na Dlouhou Ves, Nové Městečko, Dolejší Krušec a mezi obcemi Dolejší Krušec a Prostřední Krušec s vozidlem sjel do příkopu. Po pokusu o útěk byl policisty zajištěn,“ uvedla v obžalobě státní zástupkyně s tím, že Šlapák měl v sobě tolik metamfetaminu, že nebyl schopen automobil bezpečně řídit.

Ilustrační foto.
Některým žákům v kraji začnou prázdniny už v pondělí

Šlapák byl krátce po zadržení převezen do věznice, kde měl být do dubna 2024, ovšem bude tam déle, klatovský soud mu pobyt nyní ještě prodloužil. Obžaloba původně navrhovala roční nepodmíněný trest, ale protože s ní Šlapák uzavřel dohodu o vině a trestu, stráví za mřížemi navíc deset měsíců. Kromě toho má roční zákaz řízení všech motorových vozidel. Soudce Petr Sperk dohodu posvětil, rozsudek je pravomocný.