Dagmar Jiroušková, mluvčí tachovské policie, připomněla případ ze Souměře. „Borští policisté provedeným šetřením zjistili, že se uvedeného jednání měli dopustit dva mladíci ve věku 18 a 20 let. Mladší z mužů se měl vloupat do domu, zatímco starší hlídal před domem. Okradený majitel po jejich návštěvě postrádal například hrnec na vaření, máslo, salám, čtyři sklenice medu, polohrubou mouku, vejce, sušené houby a další potraviny," vyjmenovala. Kromě vypleněné spižírny je zaujaly i cennosti. Nepohrdli třemi stovkami a stravenkami. Celkovou škodu, kterou majitel vyčíslil, přesáhla 4 600 korun. „Ve středu policisté mladšímu muži sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody, jeho komplicovi sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody spáchaných formou účastenství," informovala mluvčí.

V úterý tachovští policisté přijali oznámení o vloupání do rodinného domu v ulici U Vodojemu. „Dosud neznámý pachatel tam vnikl poté, co za pomoci násilí překonal vstupní dveře. Přesto, že z domu nic neodcizil, poškozením dveří způsobil škodu 20 tisíc korun," podotkla Jiroušková.

Ve středu zloděj řádil i v Chodové Plané. A scénář se opakoval. Opět nic neukradl, ale na zničených dveřích a světle způsobil škody za 15 tisíc korun. Druhý dům už ale vzal z gruntu. Opět zničil vstupní dveře a odnesl si totiž šperky za 25 tisíc korun. „Škoda na dveřích ještě nebyla vyčíslena," upřesnila mluvčí Jiroušková.

Policisté i nadále pátrají po odcizených věcech i po pachateli či pachatelích.