Přepadení se stalo ve čtvrtek 29. prosince v ranních hodinách v zámecké ulici a jeho obětí se stal třiačtyřicetiletý muž. Ten přišel o finanční hotovost, mobil a peněženku.

Více Deníku k přepadení uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. „Tachovským kriminalistům se na základě provedeného šetření, zjištěných skutečností a dostupných informací podařilo ve velmi krátké době ustanovit a zadržet dva pachatele loupežného přepadení. V Zámecké ulici po vzájemné domluvě zezadu fyzicky napadli třiačtyřicetiletého muže, který v té chvíli seděl na lavičce."

Útočníci ze zadních kapes mužových kalhot odcizili mobilní telefon, finanční hotovost ve výši 2200 korun a peněženku s finanční hotovostí kolem 100 korun. „Dále v peněžence byla platební karta a osobní doklady. Z očí mu strhli ještě dioptrické brýle, které rovněž odcizili."

Platební kartu chtěli lupiči použít k dalšímu obohacení. „Následně se neúspěšně pokusili vybrat pomocí odcizené platební karty a PIN kódu, který byl přiložený v odcizené peněžence, finanční hotovost z bankomatu. Svým jednáním tak poškozenému způsobili škodu za více než 8700 korun," uvedla dále mluvčí.

Pachatelé loupežného přepadení byli policii známí už druhý den po loupeži. „Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvou mužů ve věku 19 a 32 let, které obvinil ze spáchání dvou trestných činů, a to ze zvlášť závažného zločinu loupeže a z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," upřesnila Jiroušková.

Následně podala policie podnět k návrhu na vzetí obou obviněných do vazby. „V případě devatenáctiletého mladíka jej soud akceptoval, a tak je dotyčný stíhán vazebně, ve druhém případě v úterý soud rozhodl o tom, že starší z obviněných nebude vzat do vazby, a tak je trestně stíhán na svobodě."