V prvním případu, o kterém již Deník informoval, si lupič vybral za svůj cíl mateřskou školku. Ve středu se zloděj vloupal do budovy základní umělecké školy. Oba případy si byly jak stylem vloupání, tak odcizenými věcmi tak podobné, že policistům bylo téměř ihned jasné, že se nejedná o pouhou náhodu. Jejich domněnka se ke konci týdne přeci jen potvrdila a lupič byl dopaden.

Stejně jako v případě mateřské školky, také u druhé krádeže se pachatel soustředil především na finanční hotovost. „Policisté zjistili, že pachatel v přesně nezjištěné době z dvacátého čtvrtého na dvacátého pátého ledna vnikl na pozemek školy, kde se pokusil otevřít okno v přízemí, to se mu ale nepodařilo. Do vnitřního prostoru školy se přesto dostal, když překonal zámek u dveří. Z těchto prostor pak odcizil finanční hotovost a bez povšimnutí nenechal ani nalezenou samonabíjecí pistoli včetně zásobníků a nábojů. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež, poškození cizí věci a nedovolené ozbrojování," uvedla mluvčí Policie České republiky Hana Kroftová. Ihned po tomto zjištění začali na celém případu policisté intenzivně pracovat. A toto úsilí nakonec přineslo své ovoce. Nezvaný návštěvník dvou stříbrských škol byl nakonec ve velmi krátké době dopaden. „Čtyřiatřicetiletý muž se k oběma případům vloupání do škol policistům doznal. K odcizeným věcem pak uvedl, že veškerou hotovost utratil pro svoji potřebu a odcizenou zbraň včetně zásobníků a nábojů a mobilní telefon dobrovolně policistům vydal," dále uvedla mluvčí.

Pro zloděje tím ale rozhodně celá věc nekončí. Policie se totiž celou kauzou bude i nadále zabývat. Naopak oddechnout si mohou občané Stříbra a provozovatelé dalších škol a školek. Krom finanční škody totiž lupič způsobil mnoho problémů i co se provozu týče. Například mateřská školka musela být na celý pondělní den uzavřena právě kvůli probíhajícímu vyšetřování krádeže.