"Stříbrští policisté ustanovili pachatele krádeže, která se stala 15. května v Kladrubech. V nočních hodinách tam do areálu jedné firmy vnikl 36letý muž, který tam odcizil tlakový čistič v hodnotě téměř 8000 korun," informovala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. V čističi byl ale nainstalovaný GPS lokátor, o kterém zloděj netušil. Poté, co majitel krádež oznámil, mohli policisté jet prakticky najisto.

"Pachatel dojel s vozidlem Škoda Superb až do Plzně, kde jej na základě instrukcí operačního důstojníka kontrolovali policisté v Železniční ulici. Zjistili, že se odcizená vapka nachází v kufru vozu," doplnila mluvčí.

Ukradený tlakový čistič.Zdroj: Foto Policie ČR

Ve vozidle ale byly objeveny také různé chemikálie. Proto se na místo dostavil policejní psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání omamných a psychotropních látek. "Ten při ohledávání vozidla označil příruční zavazadlo 31leté spolujezdkyně, ve kterém policisté nalezli množství sušiny a sáčky s krystalickou látkou, které zajistili k odbornému zkoumání," uvedla dále Jiroušková.

Řidič měl navíc pozitivní test na amfetamin. "Možným porušením zákona ze strany spolujezdkyně a jízdou pod vlivem pervitinu se zabývají plzeňští policisté. Odcizením vysokotlakového čističe se zabývají policisté ze Stříbra," dodala mluvčí s tím, že odcizený čistič bude v nejbližší době vrácen majiteli.

Zahájení sezony.
Tachovský zámek zahájil sezonu