"Tachovským kriminalistům, kteří se specializují na potírání drogové trestné činnosti, se podařilo objasnit další případ této, v poslední době rozšířené, trestné činnosti. Tentokrát byli na základě provedeného šetření a zjištěných informací zadrženi dva dealeři marihuany ve věku 28 a 37 let z Plánska," uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Ve čtvrtek dealerům policejní komisař sdělili obvinění ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.  

"Kriminalistům se podařilo zjistit, že mladší z mužů marihuanu prodával minimálně od loňského srpna do doby svého zadržení. Drogu získával z různých zdrojů, ale i z indického konopí, které pěstoval v prostorách domu jedné obce na Plánsku, kde žije. K tomu používal kompletně vybavený pěstební stan," dále popsala mluvčí policie s tím, že do doby svého zadržení měl v in door pěstírně vypěstovat, sklidit a usušit při třech sklizních pokaždé nejméně 19 kusů rostlin indického konopí.

Část získané marihuany pak prodával svým odběratelům na různých místech tachovského okresu, zvláště pak na Plánsku.

"Zbylou část si nechával pro svoji potřebu. Při domovní prohlídce policisté například nalezli a zajistili suchý rostlinný materiál o celkové hmotnosti přes 1,1 kilogramu včetně obalů, který pro provedeném testu reagoval na marihuanu, kompletně vybavený pěstební stan s 19 kusy rostlin indického konopí o výšce přibližně 130 cm, potřebná hnojiva, digitální váhu i finanční hotovost ve výši 20 000 korun, která pocházela z trestné činnosti. Druhý ze zadržených mužů měl marihuanu distribuovat zejména na Plánsku minimálně od počátku ledna do konce dubna letošního roku. Jak kriminalisté zjistili, drogu si měl muž opatřovat právě od mladšího ze zadržených," doplnila mluvčí Jiroušková.

Mužům, kteří jsou trestně stíháni na svobodě, nyní za uvedené jednání hrozí mimo jiné i trest odnětí svobody v rozmezí jednoho roku až pěti let.

Ilustrační foto
Zloděje plata zlatých prstenů ve Stříbře zadrželi místní občané