Vše se událo vloni 21. června. Černý, který před jízdou pil alkohol a ještě si se spolujezdci dal tzv. lajnu kokainu, nezvládl mezi obcemi Žebráky a Hošťka na Tachovsku ve vysoké rychlosti vozidlo a narazil do stromů. Zraněn byl on i oba další cestující, z toho jeden velmi vážně. Černý mu ale nevěnoval pozornost. „Nesnažil se zajistit jakoukoli pomoc, místo toho zjišťoval zranění svého psa. Následně přesvědčil řidiče jednoho z vozidel, která u nehody zastavila, aby jej i se psem odvezl k veterinárnímu ošetření,“ řekl v obžalobě státní zástupce.

Mladík (28) ze zadního sedadla po převozu do nemocnice zemřel. „Nevšiml jsem si, že je vzadu druhý spolujezdec těžce zraněný. Pes byl celý od krve, proto jsem řekl druhému spolujezdci, že jedu k veterináři,“ vysvětloval to Černý, který se před soudem zpovídal i ze kšeftování s kokainem.

Soud ho poslal na šest a půl roku do věznice s ostrahou, sedm let mu zakázal řídit motorová vozidla a kromě toho musí zaplatit 1,1 milionu korun pozůstalým. Verdikt není pravomocný.

Dopravní nehoda v Plzni na Vejprnické.
Řidič dostal při předjíždění smyk a naboural do sloupu