Na první líčení místo O. P. dorazila jen jeho omluvenka, že je v pracovní neschopnosti. Vzkázal to prostřednictvím svého obhájce. Líčení tak muselo být odročeno.

Muž podle zdroje, který je s případem obeznámen, měl s oběma svými dcerami vynucený pohlavní styk ještě před jejich patnáctými narozeninami. Sex si pak vynucoval opakovaně, dívky trpěly roky.

Trvalo déle než deset let, než se jedna z dcer svěřila svému příteli a ten ji přiměl vše oznámit policii. Muž měl dcery znásilňovat na různých místech Plzeňského a Středočeského kraje, kde s nimi bydlel po ubytovnách. „Starší z dcer opakovaně znásilnil, i když křičela, prosila ho, aby toho nechal. Snažila se ho odstrkovat, bránila se. Ale byla slabší než on,“ uvedl zdroj, podle něhož se u dívky v následku otcova znásilňování rozvinula posttraumatická stresová porucha, která ji výrazně omezuje v životě. Mladé ženě se hrůzné okamžiky stále vracejí, trpí nechutenstvím, poruchami spánku. Vše ji může doživotně poznamenat.

Ilustrační foto.
V Plzni se zkoumá, jak bojovat s virem

I mladší z žen měl O. P. roky opakovaně znásilňovat. „Využil její mentální retardace, dívka je zhruba na úrovní čtyřletého dítěte. Nebyla schopna pochopit jeho jednání, nebyla schopna se mu ubránit,“ uvedl zdroj Deníku.

Muž se podle informací Deníku policistům k tomu, že měl sex s oběma svými dcerami, přiznal. „Bylo to v době, kdy jim už bylo patnáct let,“ hájil se. Tvrdil také, že se dívky nebránily. Jako důvod sexu s vlastními dětmi uvedl, že s ním jeho tehdejší partnerka nechtěla spát.

Líčení bylo nařízeno na podzim.