„Policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování již obvinil skupinu mužů. Případem se však i nadále zabývá a nevylučuje obvinění i dalších osob či rozšíření právní kvalifikace," sdělila mluvčí tachovské policie Dagmar Jiroušková.

Trestní stíhání mužů ve věku 25, 26, 36 a 48 let zahájila policie už minulý týden. Čtveřici bylo podle policie sděleno obvinění ze spáchání zločinu vydírání ve formě spolupachatelství. „Skupina mužů se domluvila a naplánovala, jak donutit další osobu k poskytnutí finančních prostředků. Za tímto účelem navštívil koncem prosince loňského roku jeden z pachatelů muže z Boru a projevil zájem o provedení prací v oblasti kovovýroby," popsala Jiroušková.

Společně se pak dohodli na podmínkách obchodu. „Následující den opět zadavatel kontaktoval poškozeného a pod záminkou uzavření dobrého obchodu jej pozval do jednoho nočního klubu na Klatovsku, ve kterém působil další z obviněných. Společně pak v poškozeném záměrně vyvolali dojem, že má celou útratu zadarmo, neboť se mělo jednat o „odměnu" za sjednaný dobrý obchod," doplnila mluvčí.

Jak dále policejní zpráva uvádí, v klubu pak poškozeného seznámili s dalšími třemi muži, kteří byli podle všeho součástí promyšleného plánu. „Po nějaké době strávené v klubu pak dva z nich požadovali po poškozeném uhrazení vzniklé útraty ve výši 160 tisíc korun. Poškozený u sebe tak vysokou částku, se kterou ani nesouhlasil, neměl, proto měl podepsat směnku na výše uvedenou sumu. S tím také nesouhlasil, a tak byl ze strany dvou mužů opakovaně fyzicky napaden. Jejich počínání ostatní pachatelé přihlíželi," uvádí se v policejní správě.

Po fyzickém napadení a psychickém nátlaku dostal poškozený obavy o svůj život a zdraví, a tak slíbil, že dluh odpracuje. „V souvislosti s vymáháním dluhu navštívila skupina mužů poškozeného po několika dnech opět v Boru, tam je již zadrželi policisté," informovala Jiroušková.

Jak Deníku řekl jeden ze svědků, zadržení probíhalo za poměrně dramatických okolností. Čtveřice pachatelů byla po zadržení převezena k výslechům. „V současné době jsou trestně stíhaní na svobodě. Policejní komisař se případem i nadále zabývá a nevylučuje trestní stíhání dalších osob či rozšíření právní kvalifikace případu," doplnila policejní mluvčí.