Na hraniční přechod Folmava přijely čtyři cizinky, které chtěly vycestovat do Spolkové republiky Německo. Při kontrole policisté zjistili, že ženy vstoupily do České republiky již v době nouzového stavu dne 19. března odpoledne. Policisté je do České republiky vpustili, neboť cizinky čestně prohlásily, že Českou republikou pouze projedou za účelem tranzitu do domovské země a vztahovala se ně tehdy platná výjimka.

Vstup cizinek však zaevidovali do svých evidencí pro účely kontroly dodržení podmínek výjimky. To se vyplatilo, neboť včera zjistili, že cizinky v čestném prohlášení neuváděly pravdu a do naší republiky vstoupily za účelem práce. ,,Do včerejšího dne se pohybovaly v Praze, a když přišly o práci, chtěly vyjet zpět. Po provedených úkonech byly cizinky odbaveny na hraničním přechodu a vycestovaly do Německa. Porušení předpisů oznámíme příslušnému úřadu k vyřešení," uvedla policejní mluvčí Martina Korandová.

Ilustrační foto.
Na Domažlicko musela zásahovka, muž se oháněl samopalem

Na kontrolním stanovišti Rozvadov policisté v rámci služby zastavili autobus, který vezl cestující z ciziny. Řidič uvedl, že veze 54 osob, ale policisté obdrželi ke kontrole pouze 53 cestovních dokladů. Poté však zjistili, že 34letá žena, která jej nepředložila, měla důvod. Byl vydán příkaz k zatčení a předali ji příslušným orgánům.