„V neděli po 20. hodině přijali policisté oznámení o fyzickém napadení na jedné z plzeňských ubytoven. Policisté podezřelého muže, u kterého dechová zkouška potvrdila přítomnost alkoholu, a to s výsledkem 2,5 promile alkoholu v dechu, na místě zadrželi. Při prověřování události zjistili, že 63letý cizinec s nožem v ruce zaútočil na svého o osm let mladšího spolubydlícího a způsobil mu bodnořezná poranění,“ popsala policejní mluvčí Hana Kroftová. Krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Mária Svobodová doplnila, že napadený muž utrpěl pět bodných ran v oblasti hrudníku a dolní čelisti a má řeznou ránu u ucha. „V ohrožení života, ale při vědomí byl transportován na akutní příjem Fakultní nemocnice v Plzni,“ řekla Deníku Svobodová.

Ilustrační foto
Krádeží nafty stále přibývá, zloději způsobili škodu za více než 100 tisíc

Vrchní komisařka již obvinila Ukrajince ze spáchání zločinu vraždy ve stadiu pokusu, za což mu hrozí 10 až 18 let vězení, a soudce Okresního soudu Plzeň - město ho vzal ve středu po poledni do vazby. „Je to vazba útěková. Je ohrožen vysokou trestní sazbou, minimálně deset let, navíc jde o pána z Ukrajiny, který je u nás poměrně krátce, pouze na vízum na strpění, nemá tu žádnou pevnou vazbu, zaměstnán je zřejmě nelegálně. Důležitá je dle mého i okolnost, že trest, který mu hrozí, pro něj může být za určitých okolností takřka doživotním,“ vysvětlil soudce Vladimír Žák.

Muž podle informací Deníku vysvětloval útok mimo jiné tím, že měli s napadeným konflikty z minulosti, údajně po něm kdysi střílel. A teď ho měl napadnout.