„Okolo půlnoci jsem seděla v obýváku a slyším houkání klaksonu. Šla jsem se podívat z okna. V ulici stálo auto a houkalo. Říkala jsem si, co to je za blbce, že tu takhle pozdě v noci troubí. A on pak začal couvat z ulice ven a nabořil určitě čtyři auta. Tak jsem volala na policii, ale mezitím se tomu umělci podařilo vyjet na hlavní silnici a ujet,“ svěřila Deníku jedna svědkyně, jejíž jméno je redakci známo.

Oznámení o nehodě přijali tachovští dopravní policisté krátce po půlnoci ze čtvrtka na pátek. „V ulici Želivského couval s vozidlem Dacia Duster 69letý řidič, který při tom poškodil čtyři zaparkovaná vozidla a z místa ujel. Situaci sledovali dva svědkové, kteří informovali linku 158,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Policisté, kteří na místo přijeli, krátce na to řidiče dohledali a provedli s ním dechovou zkoušku na alkohol. Ta prokázala, že muž před jízdou popíjel alkohol.

Přístroj naměřil při dechové zkoušce u devětašedesátiletého muže nejprve 1,83 a poté 1,74 promile alkoholu. „Na základě pozitivních výsledků byl řidič převezen na lékařské vyšetření a odběr krve. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali,“ doplnila Jiroušková. Celkovou škodu na vozidlech policisté odhadli na 37 tisíc korun. Nehodou se i nadále zabývají.

Ilustrační fotografie.
Zloděj vzal z kůlny lup za čtrnáct tisíc