„Muž měl více než dvacet bodných poranění na přední straně hrudníku a na končetinách. Ztratil poměrně dost krve," řekl Deníku šéflékař tachovského střediska Zdravotnické záchranné služby Karel Lysý.

Trestní stíhání pro vraždu ve stádiu pokusu zahájili v pátek ráno policisté z Krajského ředitelství Policie ČR v Plzni. Státní zástupce rovněž rozhodoval o vzetí podezřelé do vazby. „V noci ze středy na čtvrtek, kolem jedné hodiny, žena fyzicky napadla svého bývalého manžela v domě na Přimdě. Muž s bodnými zraněními utekl do nedalekého domu pro pomoc," uvedla krajská policejní mluvčí Martina Korandová.

Policisté podle jejího dalšího vyjádření po příjezdu na místo ihned ženu zadrželi a po provedení nezbytných úkonů ji převezli do policejní cely. „Muž je v současné době hospitalizován v nemocnici. Důvodem činu byly dlouhotrvající rodinné spory," doplnila Korandová.

Zraněný muž byl převezen do plzeňské Fakultní nemocnice, podle posledních informací je mimo ohrožení života. Podle některých pramenů spory tohoto páru končí násilím poměrně často.

Lukáš Hilpert