„V bývalém vojenském areálu za Stříbrem ve směru na Bor hasiči vyprostili z odkryté jímky srnce pomocí nastavovacího žebříku. Zvíře bylo zesláblé, jinak nezraněno. Hasiči na místě počkali, než se srneček vzpamatoval a odběhl do volné přírody," informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Pavla Jakoubková s tím, že místo události si převzala Policie České republiky, aby bylo zajištěno zakrytí jámy.

Podle vedení města Stříbra by v areálu bývalých kasáren odkryté jámy být neměly. „V kasárnách se provádí pravidelná kontrola, projíždí tam pravidelně také Městská policie, ale tato událost se stala na místě, kde někdo z odkryté šachty ukradl poklop," uvedl starosta Stříbra Karel Lukeš.

Místo se nachází v odlehlé části kasáren, kam nepřijde moc lidí. „Takže je štěstí, že se tam zatím nikomu nic nestalo. O ukradeném poklopu jsme nevěděli, tato informace se k nám dostala až s včerejší událostí. Také srnec měl štěstí, že ho tam někdo viděl a nahlásil to," dodal starosta.

Představitelé města apelují na to, aby každý při pohybu v odlehlých částech někdejších kasáren dbal pečlivěji na svoji bezpečnost. Otvor, do kterého srnec spadl, bude uzavřen, ale zloději kovů mohou zasáhnout na jiném místě. „Jsme rádi za každý podnět o nebezpečném místě, které někdo objeví," dodal Lukeš.