„Tachovská policie nemá žádné informace a ani neeviduje žádný případ, při kterém by došlo k napadení a „podřezání" ženy v aleji u minerálky, jak se prezentuje na sociální síti," uvedla ve stanovisku policie její mluvčí Dagmar Jiroušková.

Policie tak podle jejích slov reaguje na nepodložené informace, které se šíří na sociální síti a následně i mezi občany Tachova o údajném ústním obtěžování, údajných napadení, přepadení a dokonce i „podřezání" ženy, ke kterým mělo dojít v uplynulých dnech v aleji u tachovské Minerálky.

„Žádné takové případy neevidujeme. Prezentování nepodložených zpráv zbytečně vzbuzuje obavy občanů o jejich bezpečí v tomto místě a v souvislosti s tím vyhodnocujeme i to, zda se nejedná o trestný čin šíření poplašné zprávy. Celou věcí se zbýváme společně s vedením města," uvedla dále mluvčí.

I když policie neeviduje žádné oznámení o dění na Minerálce, preventivně jsou od minulého týdne do aleje častěji vysílány hlídky tachovských policistů a městských strážníků. „V případě, že by se skutečně někdo stal obětí napadení, loupežného přepadení či obtěžování, ať o tom neprodleně informuje tachovské policisty," vyzývá policie.

O údajném obtěžování žen v okolí Minerálky informoval minulý týden také Tachovský deník, kterému se ozvalo několik žen. Ty byly podle vlastního vyjádření slovně obtěžovány muži s cizím přízvukem, postávajícími v uvedené lokalitě na okraji aleje. Žádná z žen zatím toto obtěžování na policii nehlásila.