Případ se odehrál na sklonku loňského roku, Okresní státní zastupitelství v Tachově proti muži vzneslo v současné době obžalobu. „Případ byl v šetření zhruba od poloviny prosince loňského roku. Policejní komisař muže obvinil ze znásilnění, ohrožování mravní výchovy dítěte, podávání alkoholu dítěti a vydírání," uvedla všechny trestné činy policejní mluvčí Dagmar Jiroušková s tím, že vzhledem k tomu, že poškozenou je patnáctiletá dívka, nepodává policie k případu žádné další informace.
Po dobu vyšetřování byl provozovatel ubytovny ve vazbě. Poté, co na něj bylo vzneseno obvinění, byl z vazby propuštěn a v současné době čeká na termín soudního líčení u tachovského Okresního soudu.

Poškozenou dívkou měla být patnáctiletá dcera jedné z ubytovaných žen. Ta údajně dlužila v ubytovně za nájem, proto si měl provozovatel vynutit návštěvu její dcery ve své kanceláři. Tam měl dívku podle některých tvrzení opít a zneužít.

Podle státní zástupkyně Hany Stehlíkové muž dal dívce napít alkoholu, pouštěl jí porno a osahával na intimních místech. V případě, že se osahávání děje proti vůli poškozené, už je to považování za zločin znásilnění. Provozovatel ubytovny měl také dívce hrozit, že pokud vše řekne, nechá ji i její rodinu z ubytovny vystěhovat.
Rodina poškozené pochází ze Slovenska, kam se po uvedeném činu vrátila.

V případě odsouzení může obviněný muž očekávat až desetiletý trest, dolní hranice za jeho činy je pak dva roky.

Deník chtěl požádat o vyjádření také obviněného, po představení se do telefonu však dotyčný zavěsil.