Na sedmatřicetiletou ženu vypálil pachatel do oblasti hlavy a z místa činu utekl. Nikoliv na dlouho, protože blesková pátrací akce policistů slavila úspěch. Necelé dvě hodiny po události byl cizinec (43 let) zadržen v Plzni na Lochotíně.

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu. Údajným motivem měly být mezilidské vztahy. Zbraň byla nelegálně držená a policisté ji během pátrání nalezli a zajistili.

Podle informací Deníku má jít o šéfa albánské dorogové mafie Alberta Aliu. Zasaženou ženou byla jeho manželka.

Zdroj: DENÍK/Zdeněk Vaiz

"Na místo byly vyslány všechny síly a prostředky Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Policisté okamžitě zjišťovali veškeré informace vedoucí k pachateli a zahájili ihned pátrání. Vyžádali jsme si také vrtulník Letecké služby Policie České republiky. Pátralo se nejen v Rokycanech, ale i v okolí. Desítky policistů prohledávaly různá vytipovaná místa a již necelé dvě hodiny po činu se zásahové jednotce podařilo 43letého cizince zadržet v Plzni na Lochotíně," uvedla policejní mluvčí.

V současné chvíli policisté provádějí výslechy a prověřují další okolnosti případu.

Ilustrační foto.
Ukrajinec zaútočil v Rokycanech na ostrahu